۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵

خوراکی هایی که مسلمانان در عید قربان می خورند

خوراکی هایی که مسلمانان در عید قربان می خورند
همزمان با عيد سعيد فطر و برگزاري جشن در کشورهاي مسلمان، خوراک‌ها و شيريني‌هايي با توجه به آداب و رسوم مردم تهيه مي‌شود.
کد خبر: ۸۳۷۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

يکي از خوراکي‌هاي متمايز عراقي‌ها در روز عيد فطر، نوعي شيريني به نام "کليجه" است که از ترکيب آرد، روغن، شکر مخلوط با خشکبار، کنجد و خرما پخته مي‌شود. اعضاي خانواده به‌صورت دسته‌جمعي اين نوع شيريني را مي‌پزند.
مردم عراق در جنوب بصره، براساس عادت قديمي، در کوچه‌ها و محله‌ها براي ايجاد مهر و محبت جمع مي‌شوند و غذاي مخصوصي را با نام «المطبک» که از گوشت و برنج درست شده، با هم مي‌خورند. آن‌ها اين آداب و رسوم را از آبا و اجداد خود به ارث برده‌اند و در ايام عيد فطر و عيد قربان از اين غذا استفاده مي‌کنند. اين آداب و رسوم در کشورهاي عربي رواج داشته و در عربستان و کويت نيز همچنان ادامه دارد.
در شهر رياض عربستان، مردم صبحانه روز عيد را به‌طور دسته جمعي مي‌خورند. اين صبحانه در فضايي باز نزديک مسجد خورده مي‌شود و در آن، ساکنان محله و همسايگان مسجد براي تبريک گفتن و توزيع شيريني و هدايا به کودکان جمع مي‌شوند، هريک از خانواده‌ها با غذاهاي مشهور محلي که از خانه آورده است، در اين ضيافت شرکت مي‌کند، از جمله اين غذاهاي "کبسه"، "جريش"، " قرصان" و "هريس" است.
"هريس" همان حليم ايراني است و مانند حليم با پخت طولاني گندم و گوشت بره تهيه مي‌شود و بسيار نرم است. اين غذا را مي‌توان با نمک يا شکر و دارچين مصرف کرد .
"جِريش" نوعي حليم غليظ است که از بلغور گندم درست مي‌شود. جريش غذاي محلي استان هرمزگان نيز هست که در ماه رمضان از غذاهاي اصلي سفره افطار آن‌ها به‌شمار مي‌رود.
"کبسه" ته‌چين عربي و يکي از معروف‌ترين غذاهاي اين کشور است که اگر به‌دنبال ريشه‌هاي آن بگرديم، به ترکيبي از آشپزي ايراني و هندي مي‌رسيم.
مردم در مالزي نيز غذاهاي سنتي از جمله کيک برنج فشرده و پيچيده‌شده در برگ نارگيل و همچنين غذايي از فلفل تند و گوشت، شير نارگيل همراه با ادويه‌جات و ترشي تهيه مي‌کنند. خوراک ديگري که به‌مناسبت اين روز تهيه مي‌شود برنج پخته‌شده با شير نارگيل در چوب بامبو همراه با برگ موز است.
عيد فطر در ترکيه به‌دليل مصرف زياد شيريني و آب ‌نبات در اين روز، به شکر بايرامي، يعني عيد شکر معروف است.
همچنين برخي از شيريني‌هايي که مردم ليبي در ايام عيد سعيد فطربا آن جشن مي‌گيرند، دبله، غريبه، مقرود و صويبعات است.
از جمله شيريني‌هايي که در عيد فطر در سوريه طرفدار دارد، عجوه، برازق، مبرومه، بقلاوه و بلوريه است. "عجوه" يکي از محبوب‌ترين خرماهاست که در مدينه کاشته مي‌شود. خرما ماده غذايي اصلي در بسياري از دسرهاست. سويکا نيز نوعي شيريني است که از خرماي عجوه و آرد جو تهيه مي‌شود.
در مصر نيز کيک‌هايي که سرو مي‌شود از تنوع زيادي برخوردار است.
باقلوا و کاک پخته از جمله شيريني‌هايي است که کنار بيسکويت‌هاي روز عيد، در تونس سرو مي‌شود.
در آفريقاي جنوبي هم بيشتر مردم لباس‌هاي نو و رنگارنگ مي‌پوشند. کيک، بيسکويت، پاي، سمبوسه‌ و تارت از جمله خوراکي‌هايي هستند که در اين روز سرو مي‌شوند. ناهار در جمع‌هاي خانوادگي خورده مي‌شود.
به‌مناسبت روز عيد فطر، در پاکستان مردم پس از خواندن نماز در خانواده صبحانه‌اي دسته‌جمعي ميل مي‌کنند و از شيريني‌جات و دسرهاي بخصوصي مثل شيره خرما که از شير، کره، خرما، ميوه‌ خشک و رشته فرنگي درست شده، لذت مي‌برند.
در افغانستان در روز عيد با شورنخود، کيک و کلوچه از مهمانان پذيرايي مي‌شود.

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۲
عید فطر یا قربان !!! قاطی کردیا تابناک
گزارش خطا
تازه ها