۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۱

تلخند؛ اگر اینترنت وصل نشود چه خواهد شد؟!

تلخند؛ اگر اینترنت وصل نشود چه خواهد شد؟!
با آنکه همچنان برخی سایت‌های داخلی و اپلیکیشن‌های خدماتی در دسترس هستند، اما قطع ارتباطات بین المللی، سبب ساز مشکلات بسیار زیادی شده که ساده‌ترین آن‌ها در عدم دسترسی به گوگل، ایمیل، پیام رسان، مسیریاب، بازی آنلاین و… خلاصه می‌شود.
کد خبر: ۱۱۳۰۴
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
قطع شدن سراسری اینترنت در چند روز اخیر، سبب ایجاد مشکلاتی شده که شاید تا پیش از این بسیاری از کاربران تجربه نکرده بودند. با آنکه همچنان برخی سایت‌های داخلی و اپلیکیشن‌های خدماتی در دسترس هستند، اما قطع ارتباطات بین المللی، سبب ساز مشکلات بسیار زیادی شده که ساده‌ترین آن‌ها در عدم دسترسی به گوگل، ایمیل، پیام رسان، مسیریاب، بازی آنلاین و… خلاصه می‌شود.

با توجه به آنکه روند قطعی اینترنت بیشتر از حد انتظار شده و هنوز هم همچنان ادامه دارد، شاید این سوال به ذهن بسیاری رسیده باشد که اگر این قطعی اینترنت بین‌المللی برای مدت طولانی ادامه یابد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اصلا اگر اینترنت دیگر وصل نشود، چگونه باید زندگی را ادامه دهیم؟


کسب و کار‌های مجازی از صفر شروع می‌شوند!


در طی سالیان اخیر و به‌خصوص با رشد بسیار زیاد شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کسب و کار‌ها بر بستر این شبکه‌ها شکل گرفته که مهم‌ترین آن‌ها اینستاگرام و تلگرام هستند. با آنکه تلگرام سال گذشته در کشور فیلتر شد، اما همچنان یکی از این پلتفرم‌های فعال محسوب شده و بسیاری از افراد با کمک گروه‌ها و کانال‌های آن، به درآمدزایی می‌پردازند. اینستاگرام هم وضعیت مشابهی دارد و با توجه به تصویر محور بودنش، تعداد بی شماری از فروشگاه‌های کوچک اقدام به راه اندازی و عرضه محصولات و خدمات‌شان کرده‌اند.

حال باید پرسید آیا امکان انتقال این بیزینس‌ها به پلتفرم‌های داخلی وجود دارد؟ در حالت تئوری بایستی گفت بله! امکانات موجود بر روی تلگرام و حتی اینستاگرام را می‌توان بر روی نمونه‌های داخلی، چون گپ، بله، سروش، ایتا، آی‌گپ، لنزور و… پیاده کرد، به‌شرط آنکه ظرفیت فنی لازم هم وجود داشته باشد. امری که در طی چند روز اخیر و با هجوم کاربران داخلی به استفاده از آن‌ها، به‌خوبی مشخص شده کندی سرویس‌ها و اختلالات به‌وجود آمده در عملکردشان، همچنان چنین ظرفیتی را متصور نمی‌داند. چه بسا که وام‌ها و مبالغی که در طی این مدت گرفته‌اند، همچنان جوابگوی ارتقای فنی آن‌ها نیست.

البته این مسایل همگی جدا از مواردی، چون اعتماد صاحبان مشاغل به این ابزارهاست و البته قطع شدن ارتباط با خارج از کشور، خود به منزله کوچک‌تر شدن حوزه فعالیت این بیزینس‌ها بوده که باعث ضرر رساندن به بانیانش خواهد شد. از سوی دیگر تصور آنکه اکثر این بیزینس‌ها مجبور هستند تا دوباره از نقطه صفر شروع به فعالیت و بازاریابی برای کار خود کنند، خودش یک ضرر بزرگ دیگر خواهد بود. با توجه به تعدد این اپلیکیشن‌ها و ظرفیت پایین موتور‌های جستجوی فارسی، شاید بهتر باشد که از پخش تراکت و بازاریابی با بلندگو شروع کنند!

 

تاملی در رفتار کاربران نشان می‌دهد که هر فرد برای یافتن تاپیک مورد علاقه خودش، بیش از هر چیزی روی به جستجو در اینترنت می‌آورد و کجا بهتر از گوگل؟ حتی اگر گوگل هم نباشد، مکان‌هایی، چون بینگ، یاندکس، یاهو و… در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند که به طور معمول سرویس‌های خوبی را هم ارایه می‌کنند، اما وقتی این گزینه‌ها که همگی خارجی هستند، در دسترس قرار ندارند، چه بایستی کرد؟

فقط کافی است سری به موتور‌های جستجوی فارسی همچون پارسی‌جو و یا یوز بزنید! تفاوت عملکرد آن‌ها با موتوری، چون گوگل در سرچ به‌قدری فاحش است که احساس می‌کنید اگر با گوگل پیش از این دارای دوربین جستجوگری با وضوح ۱۰۰ مگاپیکسل و انواع و اقسام امکانات بودید، این بار یک سنسور ۱ مگاپیکسلی ساده هم نصیب‌تان نشده است! تازه اگر دکمه شاتر کار کند، چرا که در بررسی ما با موتور جستجوگر یوز، صفحه ارور داده و حتی همان عکس یک مگاپیکسلی را هم تحویل نمی‌داد!


نامه جای ایمیل را می‌گیرد!


تقریبا اکثریت قاطع مردم در کشورمان، از بستر‌های خارجی برای ساخت ایمیل استفاده می‌کنند که معتبرترین آن‌ها جیمیل بوده و پس از آن یاهو، اوت‌لوک و… قرار دارند. البته در طی سالیان اخیر، برخی سرویس‌های بومی ایمیل نیز راه اندازی شد که هیچ‌کدام نتوانستند به توفیق خاصی دست یافته و تعداد کاربران‌شان در حد بسیار کمی باقی ماند.

حال اگر قرار باشد که ارتباط بین‌المللی اینترنت هم قطع شود، حتی همان سرویس‌های داخلی نیز امکانی برای ارسال ایمیل به خارج از کشور نخواهند داشت و دیگر برای ارتباط داخلی چه نیازی به ایمیل است؟ می‌توان از همان روش نوستالژیک ارسال نامه استفاده کرد. خوشبختانه سیستم پست هم نسبت به گذشته دارای کیفیت بالاتری شده و نامه‌های‌تان با سرعت بیشتری به مقصد می‌رسد. تازه چیزی هم وارد اسپم نشده و نامه‌ها را می‌توانید به یادگار، در زونکن خاطرات‌تان طبقه‌بندی کنید.


بازی‌های آفلاین رونق خواهند یافت!


یکی از سرگرمی‌های روزمره برای تعداد زیادی از علاقه‌مندان به بازی، انجام عناوین آنلاین و مشهور، چون کلش آو کلنز، ساکر استار، کلش رویال، هیل کلایمب و… است که با قطع ارتباطات بین‌المللی، صرفا می‌توانند به انجام بازی‌های محدود آنلاین داخلی و یا آفلاین خارجی بپردازند، تقریبا مشابه روزگاری که نه گوشی‌ها چندان هوشمند بودند و نه اینترنت به آسانی امروز در دسترس عموم قرار داشت.

قاعدتا این خیل گسترده از گیمر‌ها که اکثرا در دسته سنی نوجوان و جوان قرار دارند، از چنین امری آزرده خاطر خواهند شد، چرا که لذت یک بازی آنلاین را نمی‌توان با یک نمونه آفلاین سنجید و شاید مقایسه آن‌ها، مانند اختلاف رانندگی لامبورگینی با فولکس واگن قورباغه‌ای باشد! البته یک راه حل دیگر هم وجود دارد، این دسته از کاربران می‌توانند گوشی را به کناری نهاده و به بازی هفت سنگ یا بالا و بلندی روی بیاورند!


دیگر نیازی به دانش انگلیسی نیست!


از آنجایی که بسیاری از افراد برای یافتن منابع علمی و حتی خبری خود به سایت‌های خارجی رجوع می‌کنند، با بسته شدن اینترنت بین المللی، دیگر نیازی به این سورس‌ها نداشته و قادر هستند تا به جای استفاده از هزاران منبع بین المللی، به چند عدد داخلی اکتفا کرده و اگر هم چیزی نیافتند، به کتب علمی و کتابخانه‌ها مراجعه نمایند. اگر هم باز مقاله و مطلب به‌روزی نبود، به ذهن و دانش خودشان اکتفا کرده و اقدام به تولید تفکرات و مقالات بومی کنند و حتی اگر نیاز شد، چرخ را از اول اختراع کرده و سبب رونق گرفتن صنایع پیشرفته داخلی شوند.

با گسترش این امر علاوه بر آنکه بر میزان تحرک افراد هم افزوده و از میزان چاقی کاسته می‌شود (به‌خاطر حضور در کتابخانه‌ها و یا رفتن به میدان انقلاب برای خرید پایان نامه‌های دیگران!)، دیگر نیازی به استفاده از زبان‌های بیگانه و به خصوص انگلیسی نخواهد بود، چرا که دیگر اکثر منابع به فارسی بوده و همگی می‌توانیم در کنار یکدیگر، فارسی را بیشتر پاس بداریم!


حسرت خوردن به پایان می‌رسد!


اگر شما سوار ماشین زمان شوید و به ۵۰ سال پیش بازگردید، متوجه خواهید شد که وسیله نقلیه آن دوران، خودرو‌هایی پر مصرف و کم امکانات بوده که از نظر توانایی و طراحی ظاهری، با پراید و پژو ۴۰۵ امروزی به‌خوبی برابری کرده و حتی ضعیف‌تر هستند! حال با بسته شدن درب‌های ورود اطلاعات، ما دیگر خبری از خودرو‌های با امکانات آن چنانی و ظاهر رویایی نخواهیم دید و تصور می‌کنیم همین چیزی که سوار هستیم، بهترین است! دیگر خبری از گوشی‌های مدرن نخواهیم داشت، لپ‌تاپ‌های چند هزار دلاری را ندیده و رویای خریدن دوربین جدید و پهپاد پیشرفته نیز به ذهن‌مان خطور نمی‌کند!

پس با این بی‌اطلاعی از وضعیت دنیای بیرونی، به همین داشته‌های خودمان قناعت کرده و حسرت خوردن‌مان نیز به پایان می‌رسد؛ چرا که تا همین چند روز پیش که می‌دانستیم این وسایل هستند، مگر چند نفر قادر به تهیه کردن‌شان بودند؟ صرفا جز حسرت خوردن کاری نمی‌توانستیم بکنیم که با قطع شدن ارتباط، این امر منفی نیز از ما دور خواهد شد و برای همین کم‌تر غر غر کرده و به سفره‌هایی که کوچک‌تر از قبل شده‌اند، این بار با لبخند می‌نگریم!
 
منبع: آی تی رسان / کد خبر: ۲۸۱۹۱۴
ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
اینا رو شوخی شوخی نوشتید دیگه؟!!
علی شمس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
اینا چ‌چیز مسخره ایه اخ؟ دارید چ‌حالا ب شوخی چ جدی قطع شدن اینترنتو خوب جلوه میدید
ینی مردم ما با دنیای بیرون ارتباط نداشته باشن خیلی زندگی بهتری دارن؟
مسخره تر از این چیزا دیگ چیز دیگه ای پیدا نکردید؟؟
حسرت خوردن ب پایان میرسد
دیگر نیازی ب دانش انگلیسی نیست
واقعا چرت و پرت تر از اینا نبود ؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
هر روز عقب تر از دیروز . واقعا متاسفم واسه مملکتی که یک زمانی در تاریخ حرف اول رو میزد و الان ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
این مطلب را باید تصمیم گیران این مملکت بخوانند (البته از همه آن قبل از خواندن مطلع هستند)
آخرش هم کاش نوشته بودی:
این ره که تو میروی به ترکستان است.
SINA
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
احیانا این قطعی اینترنت نقض حق شهروندی نیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
خودمون سر این قطع بودن اینترنت داغداریم شما دیگه داغ دل ما رو تازه نکن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
بی مزه و بی محتوا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
شوخیش هم خوب نیست!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
احسنت!!!!
کلا با شتاب لگاریتمی به سمت پسرف میریم و این عااااالیه!!!
به هر حال همه که نباید اونوری برن!
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
آخه واقعا خجالت داره ، از یک طرف شما میفرمائید یک عده محدودی شرارت و اغتشاش کردند و بعد بخاطر یک عده معدود که همه جای دنیا وجود داره جمعیت 80 میلیونی و گردش کار کشور رو تعطیل کردید. یا این عده معدود اینقدر قوی و سیستماتیک ظاهر شدند که نهادهای امنیتی ترسیدند و همه اینترنت مملکت رو قطع کردند.!!!!!
و یک سوال دیگه اینکه طرح اینترنت ملی شما که هیچی نداره، در این چند روز سعی کردم همه کارهام رو از طریق اینترنت ملی انجام بدم ولی هیچی نداره. شما حتی یک سرچ اینجین معمولی هم ندارید که بشه کلمه ماست و پنیر رو سرچ کرد چه برسه به اینکه بشه ی مقاله علمی رو سرچ کرد. هیچ جای دنیا اینجوری مدیریت نمیشه که تمام ثروت و انرژی اکثریت مملکت رو خرج یه عده معدود کرد. شما کل مملکت رو بخاطر چند تا اغتشاشگر تعطیل کردید و این نشانه ضعف هست نه قدرت و درست تمام اغتشاشگران به هدف و مقصود خودشون رسیدند و تونستند که مملکت رو به تعطیلی بکشونن. واقعا جای تاسف داره برای شما که اینقدر ضعیف عمل کردید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
خدمت عزیزانی که قدرت دستشونه
صدا و سیما هم دستشونه،

ما دیگه هییییییییییچ امیدی نداریم ...

من جوون دیگه هییییییییییچ امیدی به هیچی ندارم...

خدا امید و شادی رو از روزگارتون بگیره ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۹
خیلی هم خوبه تابناک معتاد. بذار یه مدتم بی اینترنت باشیم بدیش اینه که تو در هر حال هستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
اینارو جدی گفتی یا مسخره کردی من الان نمیفهمم یکی بیاد توضیح بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
هه هه بی مزه اینترنت هیچ وقت دایمی قطع نمیشه و نخواهدشد
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۵
بخدا قسم این حرف ها یعنی چی .. همی حرف ها بر عکس گفتید ...
گزارش خطا