۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۵

دلایل اصلی روشن نشدن ماشین در هوای سرد + راهکار

تصور کنید یک روز صبح زمستانی سوار خودرو شده اید و بعد از چندین بار استارت زدن خودرو روشن نمی شود. در چنین موقعیت هایی چه باید کرد؟ مجبور به تماس با خدمات امداد خودرو می شوید و در هوای سرد منتظر رسیدن آن می مانید.
کد خبر: ۶۵۴۵۸

خرابی خودرو

 تصور کنید یک روز صبح زمستانی سوار خودرو شده اید و بعد از چندین بار استارت زدن خودرو روشن نمی شود. در چنین موقعیت هایی چه باید کرد؟ مجبور به تماس با خدمات امداد خودرو می شوید و در هوای سرد منتظر رسیدن آن می مانید. پس از بررسی طولانی مدت خودروی شما برای بررسی بیش تر و تعمیرات به تعمیرگاه منتقل می شود. نهایتاً برای رسیدن به محل کار یک تاکسی می گیرید و در راه به هزینه های احتمالی و دلایل به وجود آمدن مشکل می اندیشید. اینجا است که تصمیم می گیرید برای پیشگیری از به وجود آمدن چنین مشکلی اقدام کنید.در درجه حرارت های پایین کم شدن ولتاژ تولیدی باتری خودرو شما امری طبیعی است؛ این امر باعث روشن نشدن ماشین در هوای سرد یا به سختی روشن شدن آن در فصول سرد سال می شود. سردی هوا همچنین باعث به راحتی جاری نشدن روغن موتور خودرو می شود که این پدیده نیز با وارد کردن فشار مضاعف به باتری منجر به روشن نشدن خودرو می شود. به طور کلی می توان گفت خودروها با سرما میانه خوبی ندارند.

برای جلوگیری از اتفاق ناخواسته روشن نشدن ماشین در هوای سرد دانستن دلایل این که چرا خودرو با افت درجه حرارت روشن نمی شود بسیار کمک کننده خواهد بود.

در ادامه به چهار دلیل اصلی روشن نشدن خودرو در فصل سرما می پردازیم:

-باتری ماشین ها به علت کاهش واکنش های شیمیایی در روزهای سرد نسبت به روزهای گرم ولتاژ الکتریکی کم تری تولید می کنند. به عبارت دیگر یک باتری سرد نسبت به یک باتری گرم قدرت کم تری تولید می کند که این خود باعث به وجود آمدن مشکل استارت زدن ماشین می شود.

-با سرد شدن هوا روغن موتور ماشین سفت می شود و به راحتی در پیشرانه جریان پیدا نمی کند. این به معنی آن است که به سختی در بلوک موتور پمپاژ می شود و فشار مضاعفی به باتری وارد می سازد. اگر شارژ باتری نیز از قبل کم شده باشد منجر به روشن نشدن ماشین می شود.

-در برخی موارد نادر ممکن است لوله های انتقال سوخت رطوبت گرفته باشند که می توانند منجمد شده و موجب انسداد آن ها شده باشند که باعث روشن نشدن ماشین خواهد شد. این امر بیش تر برای لوله های انتقال سوخت باریک که به آسانی با یخ دچار گرفتگی می شوند روی می دهد.

برای ماشین های دیزل این امر حاد تر می شود چرا که گازوئیل در هوای سرد حالت ژله ای پیدا می کند و درنتیجه روشن شدن خودرو زمان بیش تری می طلبد.

-چهارمین مشکل برای همه دارندگان ماشین اتفاق نمی افتد و فقط برای خودروهای قدیمی تر که دارای سیستم سوخت رسانی کاربراتوری هستند اتفاق می افتد. کاربراتور ها عموماً نسبت به هوای سرد حساسیت بیش تری دارند. به خاطر وجود نازل های تنگ و باریک (ژیگلور) در کاربراتور ها رطوبت نمی تواند بخار شود که باعث تشکیل یخ در آن ها می شود و این مجاری را مسدود می کند.بیش تر خودروهای امروزی انژکتوری هستند، بنابراین اگر دارای ماشینی با عمر کم تر از ۲۰ سال هستید چیزی برای نگران شدن وجود ندارد.اگر دارای خودرویی کلاسیک هستید احتمالاً کاربراتور مسئول اصلی روشن نشدن ماشین (و یا به سختی روشن شدن) شما است.

چگونه ماشین را روشن کنیم

۱- همه چیز را خاموش کنید

همه دستگاه ها و مصرف کننده های الکتریکی مثل چراغ ها، بخاری، رادیو و غیره نیروی خود را از باتری ماشین تامین می کنند. بنابراین قبل از اقدام به روشن کردن ماشین همه این دستگاه ها را خاموش کنید تا باتری شانس بیش تری برای روشن کردن ماشین پیدا کند. اگر پیشرانه (موتور) خودرو روشن شد جهت جلوگیری از خالی شدن شارژ باتری (خوابیدن باتری) و روشن نشدن ماشین اجازه دهید موتور کمی درجا کار کند.

تجهیزات الکتریکی ماشین مثل چراغ ها، بخاری، رادیو و غیره نیروی خود را از باتری خودرو تامین می کنند. بنابراین قبل از اقدام به روشن کردن ماشین همه این دستگاه ها را خاموش کنید

۲- هنگام استارت زدن پدال کلاچ را نگه دارید

یک ترفند کوچک دیگر که برخی اوقات جواب می دهد این است که هنگام استارت زدن پدال کلاچ را نگه دارید. این عمل کمی از بار اعمال شده بر روی باتری می کاهد و با وجود سرد بودن، به موتور شانس بیش تری برای روشن شدن می دهد.

۳- قطب های باتری را از لحاظ نظافت و محکم بودن بررسی کنید

باتری ماشین خود را در زیر درب کاپوت پیدا کنید و کابل های اتصال آن را بررسی کنید. اگر نشانه ای از خوردگی، سولفاته شدن و زنگ زدگی مشاهده کردید برای کارکرد صحیح باتری نیاز به نطافت باتری خودرو دارید. در قدم نخست از عینک محافظ و دستکش مخصوص کار استفاده نمائید. سپس کابل های باتری را از جای خود جدا کنید (نخست قطب منفی) و با یک مسواک و مخلوط غلیظ آب و جوش شیرین محل قطب ها (سر باتری) را نظافت کنید. جهت جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی همیشه کابل منفی را آخر از همه دوباره متصل کنید.

اگر کابل ها و قطب های باتری هیچ مشکلی ندارند، چک کردن کابل ها از لحاظ محکم بودن ایده خوبی است. چرا که کابلی که خوب متصل نشده، جریان الکتریکی را به خوبی عبور نمی دهد. اگر گیره ها شل شده اند قبل از استارت دوباره ماشین آن ها را با آچار (معمولاً شماره ۱۰) محکم کنید.

۴- مخزن روغن موتور ماشین را پر کنید (تا رسیدن به نشانگر Max)

آیا در هنگام استارت زدن صدای پیشرانه (موتور) خودرو به گونه ای است که انگار در حال تلاش مضاعف است؟ احتمالاً دلیل این امر کمبود روغن در موتور خودرو است. کمبود روغن موتور باعث وارد شدن بار اضافه بر روی باتری ماشین می شود. بنابراین اگر باتری سرد باشد و یا در بهترین حالت خود نباشد این کمبود باعث روشن نشدن ماشین خواهد شد.

با استفاده از گیج (درجه) روغن موتور ماشین میزان روغن موجود را بررسی کنید. کمبود احتمالی روغن را قبل از استارت دوباره برطرف کنید.

کمبود روغن موتور باعث وارد شدن بار اضافه بر روی باتری خودرو می شود. توصیه می شود کمبود احتمالی روغن را قبل از استارت دوباره برطرف کنید.

۵- از محصولات مرتبط موجود در بازار استفاده کنید

اگر ماشین شما به زحمت روشن می شود احتمالاً نیاز به کمی کمک دارد؛ اینجا است که محصولات مخصوص استارت زدن ماشین در هوای سرد کاربرد خود را به خوبی نشان می دهند. برخی از این محصولات با افزایش قدرت انفجار مخلوط سوخت و هوا باعث راحت تر روشن شدن پیشرانه (موتور) می شوند. به راحتی کمی از آن ها را برای چند ثانیه داخل هواکش ماشین اسپری کنید و خودرو را استارت کنید.

این یکی از آسان ترین راه های استارت ماشین در فصول سرد و کشورهای سردسیر دنیا است.

استفاده از محصولات مخصوص استارت ماشین در فصول سرد سال یکی از آسان ترین راه های استارت خودرو در کشورهای سردسیر در سراسر دنیا است.

۶- از روش باتری به باتری استفاده کنید

این روش آخرین راه حل بعد از انجام تمامی روش ها بالا و روشن نشدن خودرو است. البته اگر کابل مخصوص باتری به باتری همراه دارید اگر این کار را به روش صحیح انجام ندهید ممکن است به خود یا ماشین آسیب وارد کنید. اگر در انجام این عمل باتجربه هستید و خودرویی با باتری سالم برای کمک در دسترس دارید حتماً این کار را امتحان کنید.

سخن پایانی

اگر بعد از به کار بردن تمامی دستورالعمل های ارائه شده باز هم ماشین روشن نشد، ممکن است خودرو شما دارای عیوب دیگری باشد که در این گونه موارد چاره ای به جز تماس با یک شرکت امداد خودرو باقی نماند. بنابراین شماره های تماس یک یا چند عدد از شرکت های امداد ماشین را داخل ماشین برای مواقع ضروری به همراه داشته باشید.​


بیشتر بخوانید

منبع : اقتصاد آنلاین

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
گزارش خطا