۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۷

روح بلند مرتبه دکتر عباس شیبانی به ملکوت اعلی پیوست

روح بلند مرتبه دکتر عباس شیبانی پزشک و سیاستمدار ایرانی از اعضای موسس نهضت آزادی ایران و عضو پیشین مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر تهران به ملکوت اعلی پیوست.
کد خبر: ۶۵۹۷۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

عباس شیبانی

روح بلند مرتبه دکتر عباس شیبانی پزشک و سیاستمدار ایرانی از اعضای موسس نهضت آزادی ایران و عضو پیشین مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر تهران به ملکوت اعلی پیوست.

عباس شیبانی (زاده 1310 - 1401)، پزشک و سیاستمدار ایرانی، از اعضای مؤسس نهضت آزادی ایران و عضو پیشین مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر تهران بود.وی فعالیت های سیاسی اش را در19 سالگی، با نهضت آزادی آغاز کرد و شاید به همین دلیل بود که خواندن کتاب های سیاسی و عقیدتی جزو فعالیت های مورد علاقه او در اوقت فراغت به شمار می رفت.شیبانی در مقام یک رجل سیاسی از جمله افرادی بود که خاطرات زیادی از دوران اول انقلاب داشت.
به روایت خودش «صالح ندانستن رژیم پهلوی» عاملی برای مبارزات سیاسی اش بوده است. به این جهت 13 بار به زندان می رود و همین موضوع باعث می شود رشته پزشکی را که سال 32 آغاز کرده بود در سال 50 به پایان برساند. « سال 32 وارد دانشگاه علوم پزشکی شدم چون به تناوب به دلیل فعالیت های سیاسی به زندان می رفتم سال 50 فارغ التحصیل شدم .البته سال 40 درسم تمام شد اما پایان نامه را در سال 50 به پایان رساندم.»

مسجد هدایت و سخنرانی های آیت الله طالقانی نقطه آغاز فعالیت های سیاسی او به عنوان یک جوان دانشجوی انقلابی و مسلمان بود. حضورش در این مسجد کم کم موجب آشنایی او با بازرگان و سحابی می شود و سپس بعد از وقایع 28 مرداد 32 جزو موسسان نهضت آزادی مقاومت ملی ایران می گردد.سال49 به نمایندگی از دانشگاه در کنگره جبهه ملی پذیرفته می شود اما به دلیل پذیرفته نشدن نهضت آزادی در جبهه ملی به دلیل گرایش مذهبی از کنگره کناره گیری می کند.
دکتر شیبانی یک سال بعد از دانشگاه، فاغ التحصیل می شود و تصمیم می گیرد به طبابت بپردازد. همزمان با فعالیت های سیاسی در یک درمانگاه خیریه به نام ولیعصر فعالیت خود را آغازمی کند اما از سیاست هم دور نمی شود.
مصادف با پیروزی انقلاب به پیشنهاد دکتر محمدجواد باهنر به عنوان دبیر شورای انقلاب فرهنگی پذیرفته می شود . یادداشت های او امروز می تواند خاطرات نابی از جلسات شورای انقلاب باشد.
پس از عزل بنی صدرو در دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری در کنار علی اکبر پرورش، شهید رجایی و حبیب الله عسگر اولادی به عنوان یکی از کاندیدا های انتخابات ریاست جمهوری به رقابت می پردازد و بیش از 629 هزار رای را کسب می کند. او یک بار هم در سالهای بعد از جنگ تحمیلی به عنوان تنها رقیب هاشمی رفسنجانی در پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کاندید می شود.از جمله ویژگی های شیبانی احتیاط او در استفاده از امکانات دولتی است. مشهور است که وی در 5 دوره ای که در مجلس حضور داشته  از چای یا غذای مجلس استفاده نکرده بود.دریافت نکردن حقوق از مجلس و شورای شهر یکی دیگر از ویژگی های وی بود و این مجاهد انقلابی در طول زندگی تنها به حقوق بازنشستگی استادی دانشگاه تهران کفایت برای گذران زندگی استفاده می کرد.

 

 

منبع : تابناک جوان 

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
قادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۲
آه و افسوس. چه فایده که با این همه محسنات مردم به جای ایشان به آقای رفسنجانی رای دادند
گزارش خطا