۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹

قلب کدام حیوان در سرش است؟ + خواص

شاید عجیب باشد بدانید که قلب این حیوان در سرش قرار دارد.
کد خبر: ۶۷۴۹۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

دریا

یکی از سوالات علمی که گاه در مسابقات مطرح می شود این است که قلب کدام حیوان در سرش است؟ دانستن پاسخ سوالات علمی باعث افزایش اطلاعات عمومی تان می شود. در ادامه علاوه بر پاسخ این سوال به معرفی و خواص این حیوان پرداخته ایم.

قلب کدام حیوان در سرش است؟

اگر بخواهیم به سوال مطرح شده که کدام حیوان قلبش در سرش است، پاسخ دهیم، باید بگوییم که میگو است. یکی از سخت پوستانی که در زیر آب زندگی می‌کند و می‌توان گفت در تمامی محیط‌ها و در سرتاسر دنیا چه در آب شور، چه در آب شیرین پراکندگی دارد، میگو است.

میگو از نظر جثه و سایز کوچک است و بعضی گونه‌های آن به اندازه‌ای کوچک هستند که برای بسیاری از حیوانات قابل دیدن نیستند. در اقصی نقاط دنیا گونه‌های بسیار متفاوتی نزدیک به ۲۰۰۰ گونه، از میگو یافت می‌شود که جزو بی مهرگان هستند و فاقد ستون فقرات هستند.

میگو به دلیل اینکه اسکلت خارجی سخت و غالبا بدون رنگ و شفافی دارد، دیدن آن در آب معمولا دشوار می‌شود.

اطلاعاتی درباره میگو

میگو‌ها سخت پوستانی ده پا هستند که دارای بدنی کشیده و ضمائمی تخصص یافته برای شنا در آب می‌باشند. پا‌های آن‌ها بر خلاف خرچنگ‌ها و لابستر‌ها نازک و کم توان هستند. هزاران گونه از میگو‌ها در نقاط و اکوسیستم‌های مختلف از جمله بستر دریاها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها شناسایی شده‌اند.
طول عمر این جانوران با توجه به نوع گونه و شرایط محیطی بین یک تا هفت سال است و معمولاً در تمام عمرشان به تنهایی زندگی می‌کنند. البته در برخی از گونه‌های میگو در دورهٔ تولید مثل تجمعات بزرگی از آن‌ها قابل مشاهده است.
میگو‌ها دارای اندازه‌های مختلفی بین ۲ تا ۲۵ سانتیمتر هستند و گونه‌های با اندازه درشت تر، از نظر اقتصادی بیشتر مورد توجه و بهره‌برداری بشر هستند. همچنین میگو‌ها در طبیعت و زنجیرهٔ غذایی جانوران اهمیت فراوانی داشته و منبع غذایی بسیاری از ماهی‌ها و نهنگ‌ها را تشکیل می‌دهند.

میگو

قلب کدام حیوان در سرش است؟

ارزش غذایی میگو

امروزه دیگر فواید مصرف ماهی و میگو بر کسی پوشیده نیست و متخصصین توصیه می‌کنند که در رژیم غذایی هفتگی خود حتماً از غذا‌های دریایی نیز استفاده کنید. میگو یک غذای کم کالری و مقوی است. هر ۸۵ گرم میگو تنها ۸۴ کالری انرژی دارد. ۹۰ درصد از کالری میگو از پروتئین و باقی آن از چربی تأمین می‌شود. خوردن یک وعده میگو می‌تواند ۵۰ درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را برطرف کند و به کاهش التهاب و سلامت قلب کمک کند. میگو حاوی ید، امگا ۳، امگا ۶ و B۱۲ است و آنتی اکسیدان‌های زیادی دارد. در ادامه می‌توانید با برخی از مواد مغذی میگو در هر ۸۵ گرم از آن آشنا شوید.

  • پروتئین: ۱۸ گرم
  • سلنیوم: ۴۸ درصد از نیاز روزانه
  • آهن: ۱۵ درصد از نیاز روزانه
  • فسفر: ۱۲ درصد از نیاز روزانه
  • نیاسین: ۱۱ درصد از نیاز روزانه
  • روی: ۹ درصد از نیاز روزانه
  • منیزیم: ۷ درصد از نیاز روزانه

طبع میگو و مصلح آن

طبع میگو برخلاف سایر غذا‌های دریایی گرم و‌تر است. مصلح میگو سکنجبین است و بهتر است همراه با آن مصرف شود.


بیشتر بخوانید:


خواص و فواید میگو

خوردن میگو خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد.

۱- میگو سرشار از آنتی اکسیدان

میگو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام آستاگزانتین است که جزو جلبک‌هایی محسوب می‌شود که توسط میگو مصرف می‌شود. این آنتی اکسیدان‌ها موجب ایجاد رنگ قرمز و صورتی در سلول‌های میگو می‌شوند. آنتی اکسیدان‌های موجود در میگو از آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌های بدن جلوگیری می‌کنند و از بدن ما در برابر التهاب محافظت می‌نمایند.
مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان آستاگزانتین به تقویت عروق و جلوگیری از حملات قلبی کمک می‌کند و نقش مهمی بر افزایش سطح کلسترول خوب خون یعنی HDL دارد. آستاگزانتین موجب بهبود سلامت مغز می‌شود و در جلوگیری از تحلیل حافظه نیز بسیار مؤثر است.

۲- خواص میگو برای لاغری

میگو یک غذای کم کالری است و اگر برای پخت آن از روش مناسبی استفاده شود، می‌تواند یکی از بهترین غذا‌های رژیمی برای کاهش وزن محسوب شود. پروتئین‌ها و مواد معدنی میگو برای سلامت بدن مفید هستند و به بدن شما کمک می‌کنند تا بهتر روند کاهش وزن را طی کند. میگو موجب افزایش متابولیسم بدن و همچنین کاهش احساس گرسنگی می‌شود و از این راه نیز به کاهش وزن کمک می‌کند.

۳- خواص میگو صورتی برای سلامت چشم‌ها

میگو یکی از بهترین غذا‌ها برای تقویت سلامت چشم و جلوگیری از آسیب‌های چشمی است. افرادی که میگوی بیشتری مصرف می‌کنند معمولاً کمتر در معرض آسیب‌های چشمی به خصوص آسیب در برابر نور خورشید قرار دارند.

۴- خواص و فواید میگو برای استحکام استخوان‌ها

میگو سرشار از فسفر و ویتامین D است. این غذای دریایی استخوان‌ها را محکم می‌کند و خطر شکستگی استخوان را کاهش می‌دهد. میگو موجب تقویت استخوان‌ها و بازسازی آن‌ها می‌شود و برای سلامت ساختار استخوان‌های بدن اهمیت زیادی دارد. از مهم‌ترین خواص میگو برای کودکان نیز می‌توان به بهبود رشد استخوان‌ها اشاره کرد.

خواص میگو

قلب کدام حیوان در سرش است؟ میگو

۵- خواص میگو برای مو

از مهم‌ترین خواص میگو برای مردان و زنان می‌توان به سلامت مو‌ها و جلوگیری از ریزش مو اشاره کرد. میگو حاوی مقادیر زیادی روی است که برای سلامت مو‌ها اهمیت زیادی دارد. افرادی که در رژیم غذایی خود از میگو استفاده می‌کنند، کمتر به ریزش مو مبتلا می‌شوند.

۶- خواص و فواید میگو برای تیروئید

غده تیروئید وظیفه متابولیسم بدن را بر عهده دارد و این غده برای عملکرد خود به ید نیاز دارد. میگو حاوی ید است و می‌تواند به بهبود عملکرد تیروئید کمک کند.

۷- خواص میگو در رفع درد‌های قاعدگی

میگو حاوی امگا ۳ است که می‌تواند به تعادل میزان امگا ۶ در بدن کمک کند. از مهم‌ترین خواص میگو برای زنان می‌توان به جلوگیری از ایجاد التهاب و درد در بدن اشاره کرد. مصرف میگو نقش مهمی بر کاهش درد‌های قاعدگی و سلامت زنان دارد.

۸- فواید میگو برای جلوگیری از حملات قلبی

میگو دارای آنزیمی به نام فیبرینولیتیک است که موجب از بین رفتن لخته خون می‌شود. افرادی که از میگوی بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند، کمتر در معرض سکته و حملات قلبی قرار دارند و احتمال لختگی نیز در آن‌ها کمتر است.

۹- خواص و فواید میگو برای پوست

اگر به دنبال یک رژیم غذایی سالم برای پوست هستید، احتمالاً در مورد خواص میگو در طب سنتی برای پوست نیز چیز‌هایی شنیده اید. میگو یک غذای سالم و سرشار از آنتی اکسیدان است که از پیری پوست جلوگیری می‌کند. افرادی که از میگو استفاده می‌کنند پوست مقاوم تری در برابر اشعه یو وی خورشید دارند.

۱۰- خواص میگو در جلوگیری از سرطان

میگو غنی از سلنیوم و آنتی اکسیدان است و می‌تواند بدن را سم زدایی کند. سلنیوم نقش مهمی در کاهش رشد سلول‌های سرطانی و جلوگیری از تکثیر آن‌ها دارد.

۱۱- فواید میگو در بدنسازی

میگو سرشار از پروتئین است که به تولید ماهیچه‌های بیشتر در بدن کمک می‌کند. افرادی که بدنسازی کار می‌کنند برای افزایش حجم ماهیچه‌ها می‌توانند از میگوی گریل شده یا بخار پز استفاده کنند.

۱۲- خواص و فواید میگو برای سلامت مغز

میگو حاوی آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی است که به سلامت مغز کمک می‌کنند. مصرف میگو از ایجاد التهاب جلوگیری می‌کند و نقش مؤثری بر بهبود حافظه دارد.

۱۳- خواص و فواید میگو برای تقویت سیستم ایمنی بدن

میگو سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن است. افرادی که از میگو استفاده می‌کنند سیستم ایمنی قوی تری نسبت به سایرین دارند. از همین رو در طب سنتی نیز از فواید میگو برای کرونا و بیماری‌هایی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی نیز برای تقویت بدن و پشت سر گذاشتن دوره نقاهت بیماری بسیار یاد شده است.

موارد منع مصرف و عوارض میگو

میگو کلسترول بالایی دارد و به هر حال افرادی که کلسترول شان بیشتر از میزان طبیعی است یا در معرض کلسترول بالا قرار دارند، باید در مصرف میگو محتاط باشند. برخی افراد به میگو آلرژی دارند و از همین رو باید از مصرف آن اجتناب کنند. میگو از جمله غذا‌های دریایی است که در زمان خرید باید حتماً به تازه و سالم بودن آن دقت کنید. افرادی که از میگو فاسد یا کهنه استفاده می‌کنند دچار مسمومیت‌های شدید خواهند شد و باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند.

آیا میگو کلسترول دارد؟

میگو یک غذای دریایی با کلسترول بالا است که ۸۵ گرم از آن حدود ۱۶۶ میلی گرم کلسترول دارد. کلسترول میگو تقریباً ۸۵ درصد بیشتر از سایر غذا‌های دریایی مثل ماهی تن است. شاید فکر کنید بالا بودن کلسترول میگو نشان دهنده مضر بودن این غذا است. اما باید بدانید که مطالعات نشان می‌دهد که تنها یک چهارم افراد به کلسترول‌های غذایی حساس هستند و در سایر افراد خوردن میگو تأثیر فوق العاده کمی بر سطح کلسترول خون دارد.

بیشتر کلسترول خون شما توسط کبد تولید می‌شود. زمانی که غذای سرشار از کلسترول می‌خورید، کبد شما مقداری کمی کلسترول تولید می‌کند. به علاوه میگو سرشار از امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌های آستاگزانتین است که فواید زیادی برای سلامت دارند.
مطالعات نشان می‌دهد بزرگسالانی که روزانه ۳۰۰ گرم میگو مصرف می‌کنند، سطح کلسترول خوب یا HDL بالاتر و تری گلیسیرید پایین تری دارند. مطالعات نشان می‌دهد که میگو می‌تواند حاوی آلاینده‌های مضر و آنتی بیوتیک باشد. از همین رو بهتر است آن را حتماً از مراکز و فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید.

بهترین روش طبخ میگو

میگو یک غذای پر از خاصیت است که اگر به صورت بخار پز و کبابی مصرف شود، فواید بیشتری برای بدن دارد. بهتر است به جای استفاده از میگوی سوخاری آن را به روش سالم و بدون روغن آماده کنید و همراه با آب لیمو ترش و سبزیجات بخار پز شده مصرف کنید.

 

منبع: دانشجو / ویکی پدیا / مجله کوروش

ارسال نظرات
انتشار نظرات حاوی توهین، افترا و نوشته شده با حروف (فینگلیش) ممکن نیست.
نظرات مخاطبان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
اقای‌میگو‌میگویم‌نسخه‌ارزان‌نداری‌اوضاع‌قاریش‌میشه
گزارش خطا